Belma Tuzović-Mujkić rođena je 1973. godine u Sarajevu. Osnovno muzičko obrazovanje stiče u klasi profesora Slavka Olujića i tada osvaja niz prvih nagrada na takmičenjima mladih gitarista sa prostora bivše Jugoslavije.

Poslije završene Srednje muzičke škole u Sarajevu u klasi profesorice Mile Rakanović upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek muzikologija. Tokom ratnog perioda u BiH nastupa kao samostalna umjetnica. Veliki broj nastupa ostvaruje u Kamernom teatru u Sarajevu u sklopu “Ljeto u Kamernom“ i “Molitva za mir”. Na jednom od koncerata nastupa sa Sarajevskim gudačkim kvartetom. Godine 1994. kao stipendista austrijske Vlade odlazi na dalje školovanje u Austriju, na Univerzitet za muziku i performativne umjetnosti u Beču. Diplomirala je 1998, a magistrirala 2000. godine u klasi profesora Konrada Ragosnika, te stiče zvanje magistar umjetnosti- gitarista. Tokom studija svira u kamernim ansamblima sa klavirom, gitarom, flautom i čembalom.

Od 1999. godine djeluje kao profesorica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo. Od 2000. godine aktivno nastupa u duu sa flautisticom Anom Pokrklić. U periodu od 2003. do 2005. godine bila je angažovana i kao gostujući profesor u Muzičkoj školi I i II stupnja u Mostaru. Tokom svog angažmana kao profesor uključena je u aktiv gitarista BiH, član je žirija na takmičenjima u BiH, Sarajevo International Guitar Festival, predavač na stručnim seminarima za pedagoge i učenike BiH, te član UO Asocijacije klasičnih gitarista BiH. Angažavana na projektu Sarajevo susret kultura u razvoju kulturnih i promotivnih aktivnosti, te kao izvođač na koncertima u okviru projekta “Muzika priča”.