Christopher Ladd je višestruko nagrađivani gitarist poznat širom Sjeverne Amerike i inostranstvu kao jedan od najperspektivnijih klasičnih muzičara svoje generacije. Fingerstyle Guitar njegove nastupe opisuje kao "…pune samopouzdanja i izražajnosti." Magazin Soundboard njegovo umijeće hvali kao “vježbu ekstremnosti” te je iznimno tražen kao solista i kamerni muzičar. Posebno se ističu njegovi nastupi u Mengi i Kaldalon teatru, Harpa (Rejkjavik, Island), u DiMenna centru (New York City), Kennedy centru (Washigton D.C.), na Bečkom opernom balu čiji je domaćin Austrijska ambasada, u Byrdcliffe pozorištu (Woodstock, New York), kao i nastup za bivšeg potpredsjednika Al Gorea u njegovoj rezidinciji (Washington).
Kao kamerni muzičar, Christopher Ladd je suosnivač kamernih sastava Pandora Duo (sa priznatom flautisticom Janet Arms) i  Amaranth Duo (sa islandskom violinisticom Asa Gudjonsdottir). Pored standardnog repertoara, Ladd je premijerno izveo djela brojnih kompozitora kao što su Kenneth Steen, Robert Carl, Nolan Stolz, Lief Ellis, Kathryn Swansin, Ty Alan Emerson, Ernst Bacon, Phillip Houghton i Frank Wallace. Nedavno je imao priliku sarađivati sa dobitnikom nagrada Grammy i Oscar, kompozitorom John Coriglianom, u izvođenju njegove kompozicije Troubadours za gitaru i kamerni orkestar pod vodstvom dirigenta Edwarda Cumminga. Snimao je muziku za brojne igrane filmove i predstave.
Njegova izvedba djela Concierto de Aranjuez uvrštena je u dokumentarni film The Real Royal Trip režisera Sangh Kim. Snimak Preludija, Fuge i Allegra, BWV 998 J.S. Bacha u interpretaciji Christophera Ladda može se čuti u kultnom filmu Mega Sharks vs. Giant Octopus u produkciji kuće The Asylum. Također je učestvovao u obilježavanju 25. godišnjice metal benda While Heaven, nastupivši u najnovijem ostvarenju ovog benda, “Suspended at Aphelion” (Nuclear Blast Records, 2014). Premijerno izvođenje Koncerta za gitaru i orkestar “The Calm Bee in the Busy Hive” kompozitora Roberta Carla u Laddovoj izvedbi nalazi se na nosaču zvuka A Geography of Loss (New World Records, 2016).
Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima, uključujući i takmičenja Appalachian Guitar Festival i American String Teachers Association Solo Competition. Dva puta je bio polufinalist prestižnog takmičenja Guitar Foundation of America International Competition. Christopher Ladd trenutno djeluje u The Hartt School in West Hartford, Connecticut kao profesor, direktor The Hartt School Guitar Festivala i predstojnik odsjeka za gitaru i harfu.