Sanel Redžić je jedan od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije, kome mnogi muzički kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svjetsku karijeru. Sanel je uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, stvorio važno ime na internacionalnoj sceni. Rođen je 1988. godine u Tuzli.
Gitaru počinje da uči sa osam godina u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, gdje je 2007. godine okončao svoje školovanje sa najvišim ocjenama u klasi Predraga Stankovića. Nakon toga Sanel se upisuje na Muzičku akademiju Franz Liszt u Weimaru, gdje je studirao kod Thomasa Müllera-Peringa i Ricarda Gallena. Tokom studija imao je priliku pohađati i masterklase kod mnogih profesora gitare kao što su Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Petr Saidl, Jorgos Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka, Darko Petrinjak i mnogi drugi. U junu 2005. godine, Sanel je proglašen najtinejdžerom opštine Tuzla za školsku 2004/2005 godinu. Do danas, Sanel je oduševio publiku i medije na preko 1000 nastupa i solo koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Španiji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Kipru, Portugalu, Meksiku, Čileu, Kini, Japanu, Indiji i SADu.
Koncertirao je u poznatim dvoranama kao što su Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall, Hakuju Hall, Yamaha Hall, Philharmonic Paul Constantinescu Ploiesti i mnogim drugim. Na internacionalnim takmičenjima kao što su Tokyo i Tychy, Forum Gitarre Wien, Markneukirchen, Anna Amalia Weimar, Andres Segovia Velbert, Kutna Hora, Guitarmania u Lisabonu ili Guitar Art Festival u Beogradu, stekao je mnoge važne nagrade i priznanja za svoj rad. U međuvremenu je i sam postao član žirija, na mnogim takmičenjima za mlade gitariste, te redovno održava muzičke radionice.
Dobitnik je 9 prvih, 6 drugih, 8 trećih i dvije specijalne nagrade na međunarodnim takmičenjima. Od 2006. godine Sanel Redžić je snimao nosače zvuka u Sarajevu, Leipzigu (za MDR) i Kölnu. Pored toga imao je priliku snimati za mnoge radio i TV stanice, te svirati sa različitim orkestrima.