Radoš Malidžan muzičko školovanje započinje kao desetogodišnjak, a prvi recital izvodi u 12. godini, u Sarajevu. Od tada je ostvario brojne nastupe u regionu i Evropi i nastupao i snimao za televizijske kuće, poput RTCG, RTS i drugih. Neki od nastupa su koncerti na festivalima A tempo (Podgorica), Decembarski dani kulture (Podgorica), Guitar Summer Fest – Herceg Novi, Bar Guitar Fest, kao i koncerti u Norveškoj (Margareta Kyrkan, Oslo; Sigurd Lie Salen, University of Agder, Kristiansand,  Gitarkonsertserien, Sarpsborg, Oslo Gitarskole), Njemačkoj (Gewölbekeller der Stadtbücherei, Weimar), Rumuniji (The Third Terra Siculorum International Guitar Festival), te Srbiji (Madlenianum Teatar).

Nastupao je sa sarajevskim „Colegium Artisticum“, Kamernim orkestrom RTVCG, a iza sebe ima i koncertne turneje sa  Oslo ansamblom gitara, gitaristima Petter Richterom, Jelicom Mijanović, sopranisticom Silje Aker Johnsen, kao i učešća u mnogobrojnim projektima kamerne muzike kroz saradnju sa solo pjevačima, gitaristima, horovima i različitim ansamblima. Njegov album muzike za klasičnu gitaru Life & Music objavljen je u izdanju norveške izdavačke kuće  No.1 Music Group. Radoš je više puta nagrađivan specijalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare, a na Prvom međunarodnom festivalu gitare „Guitar art festival“ u Beogradu osvaja treću nagradu. Muzičko obrazovanje stiče uz Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića, Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda.

Magistrirao je sa najvišim ocjenama i na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesorice Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima vodećih gitarista današnjice – Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Barbro Marklund, Gerard Abiton i dr. Na festivalima i takmičenjima gitare djeluje u ulozi predavača i člana žirija. Nedavno mu je povjeren posao reformisanja nastavnih planova i programa za predmet Gitara u crnogorskim muzičkim školama. Trenutno radi u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici.