Antonio Rumenović, rođen je 1983. godine u Varaždinu. Tu završava osnovnu i srednju muzičku školu u klasi profesora Morena Vincekovića. Studij na Akademiji "Ino Mirković" u Lovranu počinje 2001. godine u klasi profesora Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Istvana Romera. Postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu u klasi profesora Carla Marchionea počinje 2006. godine, gdje 2008. i magistrira.

Na gitarističkom takmičenju Ivan Padovec u Zagrebu 2005. godine osvaja 3. mjesto, te mu pripada čast biti počasni gost hrvatskog kompozitora Miroslava Miletića, na završnom koncertu Miletićevih dana glazbe u Sisku. Kao solista nastupao je širom Hrvatske, te u Nizozemskoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji. Od 2011. godine član je kamernog ansambla "Laurum", a član je i Koprivničkog
gitarističkog dua. Još tokom dodiplomskog studija počinje raditi u Osnovnoj muzičkoj školi "Ivo Tijardović" u Delnicama, a od 2005. do danas djeluje u Umjetničkoj školi "Fortunat Pintarić" u Koprivnici.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim takmičenjima, te je za svoj rad višestruko nagrađivan kao najbolji učitelj godine grada Koprivnice. Nagradu Agencije za odgoj i  obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske za izvrsne rezultate u radu sa učenicima dobiva za školske godine 2010/2011 i 2014/2015. Od 2011. godine glavni je predavač Ljetne škole gitare Koprivnica, koju je do sada pohađalo više od 100 polaznika. U posljednjih pet godina djeluje i kao član žirija na brojnim gitarističkim takmičenjima u Hrvatskoj i inostranstvu, te održava predavanja i majstorske radionice širom zemlje. Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, te jedan je od osnivača i dopredsjednik Udruge gitarista klasične gitare "Allegro" Koprivnica.