Srđan Tošić jedan je od najznačajnijih klasičnih gitarista i profesora gitare u Srbiji. Nakon završenog  studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1986), u klasi Ante Čagalja i Darke Petrinjaka, vraća se u  Beograd gdje započinje solističku karijeru koja je rezultirala mnogobrojnim solističkim recitalima, nastupima u kamernim sastavima, kao i nastupima  sa  orkestrima.

Godine 1989. osvaja  prestižnu  nagradu  Andreas Segovia, kao najbolji takmičar u disciplini španske muzike, na festivalu Musica en Compostela, u Santiagu de Compostela, Španija. Na njegovom repertoaru nalaze se djela različitih muzičkih stilova i epoha, od renesanse do savremene muzike. Nastupao je u Rusiji, SAD-u, Bugarskoj, Grčkoj i Sloveniji.

Nastupao je u različitim kamernim sastavima sa solo-pjevačima, flautistima, te gitaristima. Nastupao je kao solista sa  Beogradskom filharmonijom, Beogradskim simfonijskim orkestrom, orkestrima Niša, Podgorice, Skoplja  i  Banja Luke. Bio je gost brojnih festvala kao što su: Guitar art festival Beograd, BEMUS, BELEF, Dani  Mokranjca, Novosadsko ljeto, i dr. Djeluje kao profesor gitare na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, te na Univerzitetu umjetnosti u Banja Luci.