Srđan Bulat (1986) je višetruko nagrađivani klasični gitarist iz Splita, Hrvatska. Bulat je jedan od najuspješnijih klasičnih gitarista mlađe generacije, te dobitnik mnogih nagrada na gotovo svim najbitnijim internacionalnim gitarističkim takmičenjima. Među njima ističu se nagrade sa takmičenja u Benicassimu ('Francisco Tarrega'), Almeriji ('Julian Arcas'), Alessandriji ('Michele Pittaluga'), Valenciji ('Alhambra'), Madridu ('Gredos San Diego), Londonu ('London International Guitar Competition'), Rimu ('Fernando Sor').
Pored toga dobitnik je nekoliko specijalnih nagrada za najbolje izvedbe španske muzike, koji vrlo često izvodi na svojim recitalima. Diplomu magistra stiče 2014. godine na Royal Academy of Music u Londonu.
Dobitnik je prestižne ABRSM stipendije kao jedini internacionalni student svoje generacije kome je pripala ta čast. U septembru 2015.godine stiče i svoju drugu diploma post-diplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje se specijalizirao za izvedbe gitarističkih djela savremenih hrvatskih kompozitora. Koncertirao je širom svijeta (London, Pariz, Rim, Oslo, Kopenhagen, Helsinki, New York, Chicago, Toronto). Snimio je dva solistička nosača zvuka: jedan u produkciji RTVE, a drugi za prestižnu izdavačku kuću Naxos, koji je objavljen 2012.